“Ik ben Gerben van de Wetering.
38 jaar getrouwd met Rinske en heb 2 kids Twan en Myrthe.
Vanaf mij 19e ben ik al nierpatiënt en heb op mijn 20e mijn 1e transplantatie gehad.
Dit ging een aantal jaar goed totdat ik op mijn 30e weer moest gaan dialyseren.
Dit was zo’n aanslag op mijn lijf dat er weinig energie overbleef voor de  doodnormale dagelijkse dingen.
Na 5 jaar dialyse kreeg ik in 2018 weer een nieuwe nier. Na een lange tijd van veel downs ging het halverwege 2020 eindelijk de goede kant op. Voelde me goed en wilde gaan sporten.
Via via kwam ik bij Wim Koopman terecht.
Daar ben ik begonnen om het sporten rustig op te pakken. In Augustus 2020 ben ik begonnen met de groepstrainingen bij SCWF. Eerst 2x per week maar vond dit zo leuk dat het al snel 5 a 6x per week werd! Ik krijg er veel energie van. De afwisseling in de trainingen vind ik erg prettig. Geen dag is hetzelfde!
Vorig jaar heb ik in 1 maand 150km gewandeld voor de Nierstichting om geld op te halen. Dit was toen al een behoorlijke uitdaging voor mij. Dit jaar wilde ik mijzelf toch wat meer uitdagen. Daarom ga ik dit jaar 200 km roeien. Hiermee wil ik ook laten zien dat je met een matig functionerend lichaam toch een hoop kan bereiken.
Uit eigen ervaring weet ik hoe zwaar een nierziekte is en wat voor impact dit heeft op je gezin. Om nierschade in de toekomst (misschien) te kunnen genezen is veel onderzoek en geld nodig en daarom deze actie!”
Wil jij Gerben financieel ondersteunen? Doneer dan via de onderstaande link.